zondag 27 februari 2011

Zwembad hotel Montana, revisited

Helemaal aan de rand van Port au Prince ligt het schitterende hotel Montana. Op 12 januari 2010 werd het hotel grotendeels verwoest. Er werd vrij veel persruchtbaarheid aan gegeven omdat er toen veel buitenlanders, 'blans', niet meer levend uit hun kamer zijn geraakt.



De restanten van het hotel zijn blijven liggen, en even verder verrijst een nieuw hotel onder dezelfde naam. Met een prachtig zwembad. Ik leerde het kennen via Andrea, een Belgische verpleegkundige die tot voor twee maand voor Artsen zonder Grenzen werkte in Haïti. Op de foto hieronder zit ik tussen Andrea en haar Peruviaanse collega Luz.



De tweede keer ging ik er naar toe met Erin, een jonge vrouw uit Washington DC die mij via Couchsurfing had gecontacteerd. Zij werkt eigenlijk op 200 meter van mijn bureau en na onze eerste kennismaking, hier in hotel Montana, zijn we nog een paar keer samen gaan lunchen in Pétionville.



En alle volgende keren dook ik het frisse water in met Ingrid. Vandaag kwamen we er twee bekende gezichten tegen: Reto, een Zwitser die voor Caritas werkt, en Katarina, een Zweedse die voor de Amerikaanse organisatie TechnoServe werkt. En die hadden allebei hun portable computer meegebracht. "Nergens in Haïti vind je zo een snelle verbinding!" Dus weet ik wat ik volgende keer in plaats van mijn fototoestel ga meenemen.